Correccions connectors pàg. 115

CORRECCIONS CONNECTORS

1. Per començar, cal dir que el tema que es tractarà a continuació presenta connotacions negatives entre els estudiosos i, des de sempre, ha generat molta polèmica. 
Resposta orientativa: En primer lloc, cal dir que... 

2. a-2 (La sargantana ibèrica és freqüent en parets d’edificis o murs enderrocats; en efecte, abunda en terrenys rocosos o pedregosos en els quals pren el sol o troba refugis on amagar-se en cas de perill.) Funció: posar èmfasi / b-3 ( L’atmosfera és la capa de gasos, en proporció variable, que envolta la Terra. Així, hi trobem nitrogen (78,08%), oxigen (20,95%), heli i altres gasos nobles.) Funció: donar detalls / c-1 (Les malalties infeccioses més conegudes estan causades per un virus; de la mateixa manera, altres microorganismes que poden provocar-les són els bacteris, fongs, protozous, etc. Funció: relacionar idees. 

3. Resposta orientativa. Per acabar, l’ús de la tauleta tàctil s’ha generalitzat, sobretot entre la població més jove. Després d’haver-ne vist els avantatges i inconvenients, la decisió de comprar-ne una és completament personal i intransferible.

4. a-4; b-1; c-5; d-2; e-3. 

5. Abans de res, (1) tots els historiadors coincideixen a afirmar que la democràcia és un sistema de govern basat en el principi de la participació igualitària de tots els membres de la comunitat en la presa de decisions d’interès col·lectiu. Per evitar possibles abusos, va sorgir la idea de la separació de poders: en concret, (2) una part de l’estat es limita a dictar lleis: el poder legislatiu; una altra part serà la responsable d’aplicar les lleis: el poder executiu; i una tercera part avaluarà si el poder executiu ha fet el que havia de fer: el poder judicial. Per un costat, (3) es reparteixen les tasques públiques; per l’altre, (4) s’assegura la intervenció de més persones. Cal insistir en la necessitat d’una organització política de la societat, és per això que (5) són imprescindibles unes normes de convivència per tal d’evitar conflictes en les relacions humanes. En definitiva, (6) la democràcia ha estat una de les aportacions més importants de l’antiga cultura grega a la civilització actual. (1) Funció: Introduir un tema; (2) Funció: Donar detalls; (3) Funció: Relacionar idees [primer dels dos termes correlatius]; (4) Funció: Relacionar idees [segon dels dos termes correlatius]; (5) Funció: Posar èmfasi; (6) Funció: Finalitzar el text.

 6. Resposta oberta. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.