Correccions l'estat d'ànim pàg. 214 i 215

CORRECCIONS L'ESTAT D'ÀNIM

34. Resposta orientativa; a ansietat. b felicitat. c nerviosisme. d mal humor. e tristesa. f vergonya. g disgust. h desànim. i por. 

35. Resposta orientativa; plorar, enutjar, alegrar, entristir, disgustar, avergonyir. 

36. Fastig: sensació de cansament que produeix en l’ànim una cosa de la qual estem saciats, que no ens interessa gens / Fàstic: sentiment desagradable que ens causa una cosa que ens repugna. a Un llimac s’havia introduït dins la carmanyola; quan el vaig veure, la cara se’m va contraure en una clara expressió de fàstic. b El meu germà anava canviant el canal del televisor amb el comandament a distància. Feia quinze dies que no es podia moure del llit i trobava que això era un veritable fastig. 

37. 1a accepció: Causar fàstic (a algú). La frase que s’hi relaciona és la a: Haver de netejar aquest vàter tan brut és una feina que em fastigueja. 2a accepció: Molestar en extrem. La frase que s’hi relaciona és la b: El fastiguejava que el castiguessin sense sortir. 

38. Resposta oberta.

 39. La lírica és la poesia en la qual predominen l’element i el to afectiu, sentimental i emotiu. Es relaciona amb els estats d’ànim perquè una poesia lírica expressa el món subjectiu de l’autor i per tant hi sobresurten les sensacions íntimes. 

40. a Resposta orientativa. desitjat, anhelada, ràbia, entretenir, sentia. b Resposta orientativa. entusiasmat, exultant. c Reacciona amb fortalesa, perquè tot i el contratemps es referma en la idea d’esperar la noia. No, no varia d’estat ànim; al contrari. d anhelada. e Perquè els pagesos havien construït una església molt a prop de la gran roca pedra. Resposta oberta (per donar un toc d’èpica i emoció al passatge, etc.). f Al final del text, segurament el noi se sent trist i decebut, perquè la noia que tant esperava ha de marxar cap a casa. 

41. a Visca! Anirem una setmana a Nova York! b Vaja! Ja s’ha tornat a espatllar l’ascensor! c Uf, tinc moltes factures i no sé pas com m’ho faré per pagar-ho tot! d Bah, no n’hi ha per a tant, no cal posar-se nerviós. e Ai las! Quina desgràcia!! Pobres de nosaltres! 

42. uf!: aclaparament / visca!: entusiasme / bah!: despreocupació / ai las!: lamentació / vaja!: disgust.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.